Aanhangwagen en boottrailer onderhoud

Buikema Stalling en Onderhoud voert onderhoud en reparaties uit aan aanhangwagens, boot- en paardentrailers. Met een jaarlijks onderhoudsbeurt verlengt u de levensduur van uw aanhanger, voorkomt u onnodige boetes en gaat u veilig op weg.

BOVAG-onderhoudsbeurt

Wij beschikken over een moderne werkplaats en zijn een BOVAG-erkend onderhoudsbedrijf. De onderhoudsbeurt bestaat uit de controle op:

  • Opbouw
  • Onderstel
  • Verlichting
  • Vochtmeting voor paardentrailers
  • Remmentest inclusief rapport

Bekijk hier het BOVAG-onderhoudsformulier.

Indien wij tijdens het onderhoud onverwachte of grote gebreken constateren, dan nemen wij contact met u op voor overleg over de reparaties. Na het onderhoud ontvangt u een BOVAG-onderhoudsrapport dat als bewijs dient van goed onderhoud.

Veel voorkomende problemen bij boottrailers en aanhangers

Inspecteurs van de BOVAG (waaronder Taco Smit van Buikema Stalling & Onderhoud) controleerden 132 boottrailers op de Sneekweek en daarvan vertoonde 82 procent mankementen, zoals verouderde banden of kapotte verlichting. De organisatie wil nu een keuringsplicht instellen om het rijden met trailers veiliger te maken. Is uw boottrailer of aanhangwagen in goede staat?

Neem contact op

Wilt u uw trailer of aanhangwagen laten onderhouden door een BOVAG-specialist? Neem contact op en maak direct een afspraak.